Два дни преди големия концерт на Античния театър в Пловдив 

...
Два дни преди големия концерт на Античния театър в Пловдив 
Коментари Харесай

Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят биографична книга в Пловдив

Два дни преди огромния концерт на Античния спектакъл в Пловдив  на 7 август, Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще посрещнат феновете си в хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив  (до Епископската базилика), с цел да показват първокласното издание на двойната си биографична книга „ Безнадежден случай “ под редакцията на журналиста Георги Тошев и с логото на издателство Книгомания.

 

„ Идеята да създадем двойна биография е на редактора Георги Тошев. Той ни предложи със Стефан да разкажем любопитни случки от персоналния и професионален живот от две гледни точки – моята, и на Стефан. Мисля, че се получи положително издание, в което се оглежда нашият дълъг взаимен живот и креативен път “, каза Богдана Карадочева.

 

Тя не скри насладата си от обстоятелството, че ползата към концерта им в Античния спектакъл е толкоз огромен. Организаторите пуснаха в допълнение билети от 60 и 80 лв., с цел да отговорят на търсенето.

 

За премиерата на книгата на 5 август (събота) от 18:00 часа в зала „ Пълдин “ на хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив център, Богдана Карадочева и Стефан Димитров готвят специфична изненада за феновете си. Входът е свободен, аудитория ще бъде допускана до запълване на местата.

 

Книгата „ Безнадежден случай “ е с твърди корици и обложка, цветна, с хубав дизайн, с размер 328 страници. Включва близо 200 фотоси и е с дизайна на Тодор Манолов. Автор на фотографията от корицата и новата фотосесия на двамата реализатори е Костадин Кръстев-Коко.

 

„ Безнадежден случай “ носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, трансформирало се в емблематична ария от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две елементи: първата е биографичният роман на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.

 

„ Познават се от деца, били са другари, с цел да станат един ден семейство. Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има Съдбата. Той е основал едни от най-хубавите български песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България интернационално самопризнание. Двамата остават измежду най-обичаните български реализатори “, написа Георги Тошев за тях.

 

В „ Безнадежден случай “ певицата с кадифения глас си спомня за къщата на Далида в Монмартър, за кабарето „ Распутин “ и елегантното кафене „ Фукетс “, за бохемския живот в Париж, за цената да бъде част от музикалния живот на френската столица.

 

Тази книга е не толкоз равносметка на кариерата, колкото мъдри прозрения за любовта, сцената, другарствата и измените, компромисите и триумфа.

 

По страниците на „ Безнадежден случай “ ни чакат още незабравими срещи и мемоари за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, художничката Милена Йоич, Таня Рапо, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още доста други.

 

Макар Париж да й оставя мемоари от срещи с Франсоаз Саган, Жан Пол Белмондо, Висоцки, Борис Бергман, във връзка фотосите на „ Париж на Богдана “ и завръщането й във френската столица 40 години по-късно певицата споделя: „ Париж не беше Париж. От „ Шан-з-Елизе “ си бяха тръгнали аристократизмът и елегантността на 70-те години. Времената през днешния ден са други. Моят Париж в никакъв случай не спеше. “

 

Въпреки опциите за кариера и триумфи в чужбина, Богдана Карадочева остава в България – особено споделя и за митингите от 90-те години. Не обичам патетиката и патриотарството, само че обичам България, както обичам детето си – може да ме нервира, да ми къса нервите, да ме вбесява, но и детето ми, и България са си мои!

 

Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще изпеят безконечните си шлагери в специфичен концерт на 7 август, за който са избрали града под тепетата! Сред специфичните посетители са Васил Найденов, Братя Аргирови, Вариант Б, Саша Александрова, Артур Надосян.

 

Житейският и креативен тандем избира емблематичната си ария „ Безнадежден случай “ по текст на Миряна Башева и музика на Стефан Димитров да бъде акцент в програмата им, същото заглавие носи и общата им автобиографична книга.

 

Билетите за концерта на цена от 25 лева до 75 лева можете да закупите от Билетен център пред общината, Туристически информативен център на Римския стадион, касата на Античен спектакъл (вход откъм АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „ Борис Христов “, всички каси на Eventim и онлайн  както и касите на Зала " България " в София и НДК.

 

Билети можете да намерите и в уеб страницата на Grabo.bg. Закупеният ваучер служи за билет и се отнася за място в съответния ценови клас, посочен в интерактивната скица.

 

Билети:

Eventim

theatre-612164/event.html

 

Grabo.bg

karadocheva-07g4vr9

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР